Contactloos Betalen: snel, safe & simpel!

Contactloos betalen met een betaalpas of een smartphone is snel, safe en simpel! Tegenwoordig kan ook op steeds meer plekken contactloos worden betaald met een betaalpas of smartphone, zelfs bij collectes van sommige goede doelen!

Bij bedragen tot en met € 25 is geen pincode nodig. Gelukkig is het nog nooit voorgekomen dat iemand ongemerkt geld van een rekening heeft gehaald. Wie dat toch probeert loopt gauw in de gaten of is makkelijk te traceren. En dat voor een relatief kleine buit van maximaal € 50.

Nog een geruststelling: in geval van verlies of diefstal vergoedt je bank het afgeschreven bedrag. Meer weten? Dit filmpje laat zien hoe het zit met de veiligheid van contactloos betalen.

Bij het contactloos afrekenen van bedragen boven de € 25 moet altijd de pincode worden ingevoerd. Tevens geldt er een limiet van € 50 voor aaneengesloten contactloze betalingen zonder pincode, bij het bereiken van de € 50 limiet moet de pas alsnog in de betaalautomaat gestoken worden en de pincode worden ingetoetst. Zie schema hieronder.

Voor meer informatie over contactloos betalen met betaalpas of mobiel, kunt u terecht op pin.nl.

 

Ook contactloos betalen met de mobiel