Contactloos Betalen: snel, safe & simpel!

Contactloos betalen met een betaalpas of een smartphone is snel, safe en simpel! Op steeds meer plekken kan contactloos worden betaald met een betaalpas of smartphone, zelfs bij collectes van sommige goede doelen!

Bij bedragen tot en met € 25 is geen pincode nodig. Gelukkig is het nog nooit voorgekomen dat iemand via contactloos zakkenrollen ongemerkt geld van betaalpas heeft gehaald. Wie dat toch probeert loopt gauw in de gaten en is makkelijk te traceren. Bovendien zou de buit betrekkelijk klein zijn: maximaal € 25 euro per keer. Contactloos zakkenollen loont gewoon niet.

Nog een geruststelling: in geval van verlies of diefstal vergoedt je bank eventueel misbruik volledig, zolang je je pincode geheim hebt gehouden. Meer weten? Dit filmpje laat zien hoe het zit met de veiligheid van contactloos betalen.

Bij het contactloos afrekenen van bedragen boven de € 25 moet altijd de pincode worden ingevoerd. Tevens geldt er een limiet van € 50 voor aaneengesloten contactloze betalingen zonder pincode. Bij het bereiken van de € 50 limiet moet de pas alsnog in de betaalautomaat gestoken worden en de pincode worden ingetoetst. Zie het schema hieronder.

 

Op PIN.NL staat meer informatie over de veiligheid van contactloos betalen.

 

Ook contactloos betalen met de mobiel