Betaalpas phishing

VBNL_bankpasphishing_223094779

Al langere tijd proberen criminelen betaalpassen op te vragen. Bijvoorbeeld op uw naam en uw adres. Nog voordat u thuis uw post bekijkt heeft de crimineel de envelop met uw betaalpas al uit uw brievenbus gevist.

U heeft niets in de gaten want uw eigen betaalpas zit nog gewoon in uw portemonnee. Met de pincode die de crimineel al eerder over uw schouder heeft afgekeken kan hij ongestoord met uw nieuwe betaalpas betalen en soms zelfs overboekingen doen. Tot u zelf de transacties opmerkt die niet door uzelf zijn gedaan. Meld fraude zo snel mogelijk bij uw bank en doe aangifte bij de politie.

Stuur nooit uw betaalpas of creditkaart op!

Een andere vorm van phishing naar uw betaalpas of creditkaart probeert u te misleiden om zelf uw pas op te sturen of af te geven: de zogeheten pas-opstuurfraude. Trap er niet in, stuur uw pas nooit op en geef hem nooit af aan een ander.

Voorkom dat criminelen uw adres misbruiken voor fraude

VBNL_brievenbusslotTNbreed_300388988Heeft u een buitenbrievenbus waar ook anderen post uit kunnen halen? Bekijk dan of u deze brievenbus op slot kunt doen. Zo helpt u mee om het de criminelen iets moeilijker te maken.