Rijksoverheid adviseert tweestapsverificatie voor je email en social media.

Geplaatst op

Hacking is één van de meest voorkomende vormen van cybercrime. Tweestapsverificatie is een effectieve methode om minder snel slachtoffer te worden hacking. Desondanks gebruikt slechts een klein percentage van de Nederlandse bevolking deze methode. Daarom lanceert de Rijksoverheid de campagne ‘Dubbel beveiligd is dubbel zo veilig’ om meer Nederlanders te stimuleren om tweestapsverificatie in te stellen. 

Uit peiling van Rijksoverheid dat slechts een kwart (24%) van de Nederlanders tweestapsverificatie voor e-mail gebruikt en 15% met een social media account deze beveiligingsmaatregel heeft ingesteld. Terwijl het tegenwoordig bij veel websites mogelijk is om eenvoudig via je mail je gebruikersnaam en/of wachtwoord te wijzigen. Kortom, als de hackers toegang hebben tot je email dan hebben ze ook toegang tot veel meer.

Inloggen in twee stappen
Tweestapsverificatie (2FA) is hetzelfde als inloggen in twee stappen. Je logt in op een website of app met een combinatie van authenticatievormen: vaak ‘iets dat je weet’, zoals je wachtwoord of pincode, in combinatie met ‘iets dat je hebt of bent’ zoals je telefoon of een vingerafdruk. Dat betekent dat zelfs als je wachtwoord bekend is bij een cybercrimineel, deze nog steeds niet zomaar kan inloggen op jouw accounts.

Wil je meer weten over deze campagne of hoe je tweestapsverificatie bij je email of social media in kan stellen? Ga dan naar: www.dubbelzoveilig.nl.

 

Confidental Infomation