iDIN

Wat is iDIN?

U wilt inloggen bij een webwinkel, verzekeringsmaatschappij of overheidsinstantie, maar bent uw wachtwoord vergeten …. en wat was ook alweer uw gebruikersnaam? Zou het niet fijn zijn als u overal op dezelfde manier kunt inloggen? Dat kan, direct en veilig met iDIN.

iDIN is een dienst van de banken waarmee consumenten zich bij andere organisaties met de veilige en vertrouwde inlogmiddelen van hun eigen bank kunnen:

  • identificeren
  • inloggen
  • leeftijd bevestigen

iDIN is ontwikkeld door de banken voor consumenten. U kunt veilig, betrouwbaar en op dezelfde manier met iDIN inloggen, u identificeren en/of uw leeftijd bevestigen bij overheidsinstanties, verzekeringsmaatschappijen en webwinkels. U gebruikt namelijk de veilige en vertrouwde inlogmethode van uw bank. Zo hoeft u veel minder gebruikersnamen en wachtwoorden te onthouden en is de organisatie zeker van uw identiteit. Dat is wel zo veilig.

Tips om iDIN veilig te gebruiken

  • Maakt u gebruik van iDIN dan adviseren wij u hiervoor regelmatig de gegevens te controleren. Net zoals u doet voor uw gewone bankzaken.
  • In de internetbankieromgeving van uw bank vindt u een overzicht van organisaties terug waarbij de laatste 13 maanden met iDIN is ingelogd en/of geïdentificeerd. Kunt u het overzicht niet terugvinden, neem dan contact op met uw bank.
Deel deze paginaShare on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Confidental Infomation