iDEAL Betaallink

Wat is een iDEAL Betaallink?

Naast betalen met iDEAL in een webwinkel kan het ook zijn dat u, van een voor u bekend bedrijf een iDEAL Betaallink ontvangt. iDEAL Betaallinks zijn zeer eenvoudig en veilig. U betaalt met iDEAL, zoals u dat gewend bent. Bedrijven kunnen u een zogenaamde betaallink sturen, bijvoorbeeld via e-mail, sms, WhatsApp of andere online kanalen. U krijgt alleen een iDEAL Betaallink toegestuurd als u dit heeft afgesproken met het bedrijf. Deze verzoeken ontvangt u dus alleen als u een rekening, betaalherinnering, donatieverzoek of ander betalingsverzoek van dit bekende bedrijf verwacht. Bijvoorbeeld voor een abonnement, een voorschot voor uw energiebedrijf of een betalingsherinnering.

Hoe betaal ik veilig met een iDEAL Betaallink?

U moet wel opletten dat u de betaling veilig uitvoert. Op de pagina veiligheid van iDEAL vindt u een aantal tips om deze betaalverzoeken te beoordelen voordat u met iDEAL betaalt. Als u een betaallink met een iDEAL Betaallink ontvangt, moet u opletten dat u de betaling veilig uitvoert. Dit is waar u op moet letten:

  • Het mailadres van de afzender moet hetzelfde zijn als dat van het bedrijf dat u de e-maillink stuurt, of van een derde partij die namens de organisatie het werk uitvoert. De gegevens na het @-teken moeten precies hetzelfde zijn als die van de website van het bedrijf. Bijvoorbeeld: de mail is afkomstig van betaling@bedrijfX.nl, dus het adres van de website van het bedrijf is dan http://www.bedrijfX.nl.
  • In de e-mail vindt u een hyperlink. Als u op deze link klikt, gaat uw webbrowser automatisch naar de website van het bedrijf, of van een derde partij (betaaldienstverlener) die namens het bedrijf het werk uitvoert. In het laatste geval is in de ontvangen e-mail vermeld welke partij dit is.

Hoe ziet de webpagina eruit?

De webpagina waar u op terechtkomt, vindt u ook duidelijke kenmerken:

  • De beschrijving van het product dat u heeft besteld, of de dienst die u heeft afgenomen.
  • De webpagina is beveiligd. Afhankelijk van uw webbrowser ziet u kenmerken die aangeven dat de pagina is beveiligd. De adresregel (URL) begint altijd met https://. Zo bent u er zeker van dat het een beveiligde website is. Alle webbrowsers geven u de mogelijkheid om te controleren, of u daadwerkelijk op de website van het juiste bedrijf zit.
  • Op de webpagina kunt u vervolgens de betaalmogelijkheid kiezen.
  • Ga voor de zekerheid na of de begunstigde en het bedrag in het betalingsoverzicht overeenstemmen met wat u met het bedrijf hebt afgesproken.
  • Nooit dubbel betalen
  • U kunt niet meer met iDEAL betalen als de betalingstermijn, die het bedrijf heeft opgegeven, is verlopen. En ook niet als u het specifieke betalingsverzoek al heeft betaald via iDEAL. Een betrouwbaar bedrijf zal nooit toestaan dat u twee keer hetzelfde betalingsverzoek via een e-maillink succesvol kan betalen.
Deel deze paginaShare on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Confidental Infomation