Veilig online kopen

Indien u op het internet producten of diensten koopt dan wilt u dat ook bij betrouwbare webwinkels en bedrijven doen. Met deze tips winkelt u op een veilige manier vanuit huis.

  • Check voordat u een aankoop doet, of de webwinkel of het bedrijf een betrouwbare partij is en of u veilig online kunt betalen. Zo kunt u bijvoorbeeld op vergelijkingssites ervaringen van andere consumenten over webwinkels lezen.
  • Ga met een Google-zoekopdracht na wat er (in reviews) over een webwinkel op het internet wordt gezegd.
  • Check vooral het overzicht van de politie met bekende malafide handelspartijen en de pagina controleren verkopergegevens.
  • Hanteert u voordat u een aankoop doet altijd de volgende vuistregel:
    als iets te mooi is om waar te zijn, doe het dan niet.
  • Verzeker u ervan voordat u betaalt, dat u de echte, goed beveiligde website van uw bank gebruikt. Bekijk in dit overzicht hoe een veilige verbinding eruitziet.

Consuwijzer.nl

Het is goed te weten dat er voor webwinkels speciale regels gelden. Net zoals er regels zijn voor reguliere winkels.

Op de website van consuwijzer.nl vindt u praktische adviezen over uw rechten als consument bij het online winkelen.

VPNgids.nl

Van spamberichten tot phishingmails, van WhatsApp-fraude tot telefoontjes. Cybercriminelen proberen je op allerlei manieren een online koop te laten doen. Wanneer het geld over is gemaakt, is er in de meeste gevallen geen weg meer terug om het terug te krijgen. Vooral rondom de feestdagen zetten ze een ander instrument in om slachtoffers te maken, namelijk een malafide webshop. Op vpngids.nl vindt u adviezen rondom het herkennen en checken van een nep webshop.

Ook kan je via de url op ScamCheck (veiliginternetten.nl) controleren of de webshop betrouwbaar is.

Deel deze paginaShare on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Confidental Infomation