Veel senioren vinden accounts beveiligen lastig

Geplaatst op
Bron: Seniorweb

Uit onderzoek van SeniorWeb blijkt dat ouderen moeite hebben met het goed beveiligen van hun accounts. Het onthouden van wachtwoorden, nieuwe beveilingsmethodes en termen zoals ‘verificatie’ zijn voor deze groep erg lastig blijkt onder navraag van 900 ouderen. SeniorWeb roept daarom op tot meer voorlichting en educatie over accountbeveiliging voor ouderen. 

Banken onderschrijven dat ouderen hun accounts goed moeten beveiligen, maar dat geldt voor elke klant vinden ze. Hier kan je lezen hoe jij je bankgegevens veilig kan houden.

Onthouden van wachtwoorden

Zeven op de tien ouderen heeft moeite met het onthouden van wachtwoorden. Slechts 14% van de ondervraagden gaf aan hier geen problemen mee te hebben. Omdat ouderen moeite hebben met het onthouden van wachtwoorden verandert deze groep ze daarom ook niet regelmatig.

Nieuwe beveiligingsmethodes

De afgelopen jaren zijn er nieuwe methodes bijgekomen waarmee je jouw apparaat kan beveiligen zoals een vingerafdrukscanner, gezichtsherkenning en tweestapsverificatie. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat ouderen het lastig vinden om deze nieuwe ontwikkelingen bij te benen. 24% geeft aan dat ze niet goed weten hoe het werkt en 23% laat weten dat het teveel tijd en moeite kost.

Educatie en voorlichting

Om ouderen te helpen met het beter te beveiligen van hun accounts ondersteunt SeniorWeb met hulp en uitleg. Op seniorweb.nl/accounts is veel informatie over dit onderwerp gebundeld. Daarnaast is op deze website ook een presentatie terug te kijken die laatst is gegeven over dit onderwerp. Tot slot kunnen ouderen met vragen ook altijd langs bij één van de leslocaties van SeniorWeb.

Confidental Infomation