Gegevens van 50.000 Nederlanders gestolen: controleer of jouw gegevens nog veilig zijn.

Geplaatst op

De Nederlandse politie heeft samen met Europol en de FBI de criminele handelswebsite ‘Genesis Market’ offline gehaald en honderden verdachten in 17 landen gearresteerd. Op deze site werden miljoenen gehackte gebruiksprofielen, waaronder 50.000 Nederlandse profielen, verkocht.

Om te controleren of ook jouw gegevens te koop zijn aangeboden heeft de politie de website https://www.politie.nl/informatie/checkjehack.html  gelanceerd. Op deze site vul je mailadres in en krijg je binnen een paar minuten een mail als jouw gegevens inderdaad te koop waren op de digitale markt. In deze mail staat een uitgebreide uitleg met wat moet je doen zodat jouw gegevens weer veilig zijn. Mocht je geen mail ontvangen dan hoef je nergens zorgen over te maken.

Op dit moment hebben we geen signalen dat onze klanten op grote schaal geraakt zijn door deze criminelen maar het onderzoek loopt nog. Banken onderzoeken de impact op dit moment en blijven dit zorgvuldig monitoren. Doordat de banken in Europa gebruik maken van een toegangssysteem waarbij klanten op meerdere manieren moeten aantonen wie ze zijn ( strong customer authentication) geldt dat zelfs wanneer criminelen bijvoorbeeld wachtwoorden of andere beveiliging-codes aankopen, hiermee nog steeds geen toegang verkregen kan worden tot een bankrekening.

Op deze pagina van Veiligbankieren vindt u een aantal algemene hygiënemaatregelen om jezelf beter te beschermen tegen malware.

Lees hier het gehele nieuwsbericht van de politie.

Confidental Infomation