Kenjebankzaken.nl: hoe veilig bankier jij?

Geplaatst op
Bron: NVB

Vanaf nu kunnen jongeren zelf testen hoe veilig ze bankieren. Dat kan op kenjebankzaken.nl. In deze korte quiz krijgen ze ook concrete tips om (nog) veiliger te bankieren. Banken ontwikkelden de tool om het gesprek over geld in het mbo te ondersteunen.

De online activatietool kenjebankzaken.nl maakt deel uit van de nieuwe lesbrief ‘Ken je bankzaken’. Met deze lesbrief en tool kunnen mbo-docenten zelf een les geven over veilig(er) omgaan met geld. Het lesmateriaal is ontwikkeld door de gezamenlijke banken, binnen het programma Bank voor de klas. Dat is het programma voor financiële educatie van gezamenlijke banken. Bijzonder is de gastles die mbo-docenten voor hun klas kunnen aanvragen.

Een speciaal opgeleide budgetcoach van banken gaat met mbo-studenten in gesprek, onder meer over veilig bankieren, het vragen om hulp bij financiële problemen en (het voorkomen van) schulden. Waar nodig wordt direct praktische hulp geboden. Deze week – de Week van het geld – start deze pilot voor het mbo. Het gesprek over geld is belangrijk. Banken gaan daarom stevig inzetten op de dialoog met jongeren over veilig en verstandig omgaan met geld.

Ken je bankzaken

Confidental Infomation