Pas op voor nepbrieven via de post, zogenaamd van banken

Geplaatst op
Bron: Veilig Bankieren

Oplichters hengelen ook naar betaalpassen en pincodes met nepbrieven via de post, zogenaamd van banken. Ze proberen de ontvangers daarmee te misleiden om hun oude bankpas en pincode op te sturen of aan iemand af te geven.

Uw bank zal u nooit vragen om uw betaalpas per post op te sturen of aan iemand af te geven! Wanneer uw betaalpas vervangen moet worden, kunt u de oude betaalpas het beste doorknippen – niet overdwars maar altijd in de lengte, dwars door de kopergouden betaalchip – en weggooien.

Betaalpas nooit opsturen of afgeven!

Uw pincode moet u ook nooit opsturen of aan iemand afgeven. Bovendien moet u de pincode van uw bankpas nooit intikken op een telefoon of op een website, zelfs niet op de website van uw bank. De pincode van uw bankpas moet u uitsluitend intikken op een geldautomaat, op een betaalautomaat aan de kassa of op uw eigen speciale inlogapparaatje voor internetbankieren; nooit op een telefoon of website!

Nepbrieven van oplichters

Bankklanten weten valse e-mails en sms-berichten steeds beter te herkennen en daarom sturen oplichters ook echte brieven per post, zogenaamd van uw bank. Bij zo’n nepbrief kan zelfs een nepbankpas of een gestolen echte betaalpas zitten, zogenaamd ter vervanging van uw oude betaalpas. Zo probeert de oplichter u te overtuigen om uw oude betaalpas op te sturen of af te geven. Doe dat dus nooit!

Wanneer in de brief staat dat u uw oude betaalpas moet opsturen of aan iemand moet afgeven, dan is die brief gegarandeerd vals.

Bij twijfel: bel uw bank!

Confidental Infomation