Pas op voor valse e-mails GGD GHOR Nederland

Geplaatst op
Bron: GGD GHOR

Er gaan valse e-mails rond uit naam van GGD GHOR Nederland. In deze e-mails staat dat elke senior in Nederland verplicht een boosterprik krijgt.

Wie op de link klikt om een afspraak te maken, komt uit bij een bankomgeving. Fraudeurs proberen senioren op deze manier geld afhandig te maken. Let op: een boosterprik is vrijwillig en gratis! En GGD GHOR Nederland stuurt nooit e-mails met een uitnodiging. U krijgt uw uitnodiging voor een boostervaccinatie via een brief van het RIVM. Soms nodigt GGD GHOR Nederland bepaalde (leeftijds)groepen al eerder uit. Dat gaat via een media-oproep en lokaal sturen we soms sms-berichten.

Nooit verplichte vaccinatie

GGD GHOR ondersteunt de overheid om zoveel mogelijk mensen te vaccineren. Maar dit verplichten zij nooit. Als u dus een e-mail krijgt waarin staat dat een boosterprik moet of verplicht is, heeft u te maken met spam. Fraudeurs proberen op die manier bij uw geld te komen.

Zo herkent u de valse e-mails

Als u in de valse e-mails op de link klikt om een afspraak te maken en u komt bij een bankomgeving uit, dan is dit foute boel. Een vaccinatie is gratis. Geen enkele GGD vraagt u om een bankrekening of om geld over te maken. Het taalgebruik in de valse e-mails is vreemd, overdreven formeel en er zitten veel taal- en spelfouten in. GGD GHOR Nederland probeert juist altijd laagdrempelig en eenvoudig te houden. En uiteraard correct.

Alleen afspraakbevestiging per e-mail

De enige e-mails die u met betrekking tot uw vaccinatieafspraak van GGD GHOR Nederland krijgt, zijn afspraakbevestigingen. Die krijgt u automatisch nadat u (online of telefonisch) een afspraak heeft gemaakt. In de afspraakbevestigingen staat bijvoorbeeld wat u moet meenemen naar de vaccinatielocatie.

Lees het volledige artikel…

Confidental Infomation