Politie in Oldenzaal waarschuwt voor valse bankbrief

Geplaatst op
Bron: Opgelicht?!/ Politie Oldenzaal

Criminelen versturen nu ook brieven die de bank lijken te komen. Mensen moeten hun pas plus pincode opsturen, aldus de boodschap in de brief. De politie in Oldenzaal waar de brief is gesignaleerd, waarschuwt op Facebook.

Bij deze vorm van oplichting gebruiken criminelen de post. Mensen krijgen een officieel lijkende envelop. De envelop en brief lijken te komen van de eigen bank, compleet in de huisstijl van de bank. In deze brief wordt gezegd dat de bankpas van de klant niet meer geldig is. De klant wordt gevraagd de pas per post te versturen naar de bank. In de brief staat dat de bank een nieuwe pas opstuurt zodra de bank de oude pas heeft ontvangen. De brief bevat ook een instructie hoe je dit moet doen én een formulier waarop je gegevens moet invullen. Hier wordt ook om de pincode gevraagd.

Banken vragen natuurlijk nooit om uw pinpas en pincode op te sturen. Trap dus niet in deze vorm van oplichting. Wanneer uw betaalpas vervangen moet worden, stuurt uw bank automatisch een nieuwe toe. Nadat u de nieuwe betaalpas heeft ontvangen, kunt u uw oude betaalpas doorknippen en weggooien. Dit geldt ook voor uw creditkaart. Mocht u twijfelen, bel eerst uw bank.
Meer informatie: Fraude-Pas-opstuurfraude

Zie ook
Opgelicht?!
Facebook – Politie Oldenzaal

Confidental Infomation