Rijksoverheid waarschuwt voor online fraude

Geplaatst op

Vandaag start de Rijksoverheid de  meerjarige campagne ‘Laat je niet interneppen‘. Met deze campagne wil Rijksoverheid Nederlanders bewust maken van online criminaliteit, want van jong tot oud: iedereen kan slachtoffer worden van online fraude. De campagne ‘Laat je niet interneppen’ is gericht op herkennen en voorkomen van online criminaliteit.

Door in te spelen op persoonlijke situaties en zich voor te doen als iemand anders krijgen criminelen het voor elkaar om mensen op het verkeerde been te zetten. De campagne ‘Laat je niet interneppen’ is gericht op herkennen en voorkomen van online criminaliteit.

Uit cijfers van het CBS blijkt dat vorig jaar ongeveer 2,2 miljoen Nederlanders te maken heeft gekregen met online fraude. Slachtoffers van online fraude ervaren niet alleen financiële letsel, maar ook emotionele schade. Zo voelen zij zich minder veilig en hebben minder vertrouwen in anderen.

Ga naar www.veiliginternetten.nl voor meer informatie over de campagne.

‘Frauderen. Zo werkt het!’

Vorig jaar hebben de banken de gezamenlijke campagne ‘Frauderen. Zo werkt het!’ gelanceerd om ook de slachtoffers van online fraude te verminderen. Ga naar www.zowerktfraude.nl om aan de hand van diverse lessen te leren hoe fraudeurs te werk gaan zodat jij fraude gaat herkennen & voorkomen.

Of luister via je favoriete platform de podcast ‘Frauderen. Zo werkt het!’ waarin journalist Daan Nieber in de huid kruipt van fraudeurs om erachter te komen hoe zij te werk gaan. Hij spreekt met journalisten, slachtoffers, fraude-experts en cybercrimejournalisten.

Confidental Infomation