Seizoen 2 van de podcastserie ‘Frauderen. Zo werkt het!’ is uit.

Geplaatst op

In de nieuwe aflevering onderzoekt Daan Nieber aankoopfraude. Hij leert je waar je op moet letten en hoe je nepshops kan onderscheiden van echte. Beluister de aflevering via je favoriete podcastapp, bijvoorbeeld via Spotify

 

 

Daan Nieber duikt deze aflevering in een fascinerend verhaal vol spanning! We volgen hem terwijl hij luistert naar Martijn Haas, misdaadverslaggever bij Omroep Gelderland en fervent liefhebber van audioapparatuur. Martijn deelt zijn verhaal over een aankoop waarbij achteraf gezien alarmbellen hadden moeten rinkelen.

Ook neemt Daan ons mee naar de wereld van Marktplaats, waar hij Frank Van Der Plaats ontmoet, een gedreven fraude-inspecteur. Frank onthult de sluwe methoden van oplichters die zich verschuilen in de schaduwen van dit populaire online platform.

Tot slot praat Daan met Gijs van der Linden, teamleider van het landelijk meldpunt internetoplichting bij de Politie. Gijs werpt licht op de diepe schaamte die slachtoffers van fraude vaak ervaren, en hij onderstreept het cruciale belang van het doen van aangifte.

Mis het niet! Ga mee op deze meeslepende reis met Daan, vol emotionele verhalen, schokkende onthullingen en levensbelangrijke lessen over de donkere wereld van internetfraude.

Frauderen. Zo werkt het!

De podcastserie is onderdeel van de campagne ‘Frauderen. Zo werkt het!’. Het doel van de campagne is om mensen in verschillende lessen te leren fraude te herkennen en daarmee te voorkomen. Ga voor meer informatie naar www.zowerktfraude.nl. 

Confidental Infomation