Deel je verhaal en bestrijd cybercriminaliteit

Geplaatst op

De kans dat je als burger slachtoffer bent van cybercrime is groot. De aanpak van criminelen wordt steeds gerichter en professioneler. Om cybercriminaliteit tegen te gaan hebben politie, gemeenten en Openbaar Ministerie jouw hulp keihard nodig in de strijd tegen cybercrime. Door jouw verhaal te delen bescherm je anderen.

Noord-Holland Samen Veilig heeft het platform www.slachtofferspreekt.nl ontwikkeld, dat de mogelijkheid biedt om je verhaal te delen en anderen bewust te maken van cybercriminaliteit. Als je jouw ervaringen deelt, kun je anderen waarschuwen voor de gevaren en hen helpen dezelfde fouten te voorkomen.

Een communicatieprofessional staat voor je klaar om ervoor te zorgen dat jouw verhaal op een effectieve manier naar voren komt in de media. Wil je liever anoniem blijven? Dat is volkomen begrijpelijk en ook mogelijk.

Zowerktfraude.nl
Om fraude tegen te gaan zijn de banken de gezamenlijk de campagne ‘Frauderen. Zo werkt het!’ gestart. Via verschillende lessen leer jij hoe een fraudeur te werk gaat zodat je fraude leert herkennen en kan voorkomen. Kijk op www.zowerktfraude.nl voor meer informatie.

Confidental Infomation