Experts vrezen voor vloedgolf aan phishingmails.

Geplaatst op
Bron: Het Algemeen Dagblad

Uit onderzoek van het Algemeen Dagblad (AD) blijkt dat het vrij eenvoudig is om met behulp van ChatGPT een phisingmail op te stellen die niet tot nauwelijks van echt te onderscheiden is. Experts waarschuwen daarom aan het AD dat zij de komende jaren vrezen “voor een vloedgolf aan zogeheten phishingmails en stellen dat vooral kleine bedrijven en ouderen zonder digitale kennis hier onvoldoende tegen beschermd zijn.”

ChatGPT is een chatbot dat gebruik maakt van zogeheten artificial intelligence (AI) daardoor is de bot in staat om menselijke conversaties na te bootsen. Mensen gebruiken ChatGPT daarom dan ook om bijvoorbeeld te helpen met het opstellen van teksten zoals het schrijven e-mails en essays. Ook kan het dus helpen met schrijven van misleidende teksten die gebruikt kunnen worden als phishingmails. Lees hier het gehele artikel van het AD.

Wat is phishing?

Bij phishing vissen fraudeurs aan de telefoon of via valse berichten of brieven naar vertrouwelijke informatie. Denk bijvoorbeeld aan bankgegevens en persoonsgegevens zoals BSN en wachtwoorden voor digitaal betalen en bankieren. Ze kunnen ook direct een betaalverzoek doen, bijvoorbeeld via Tikkie.

Lees hier op Veiligbankieren meer over wat phising is en hoe jezelf ertegen kan beschermen. https://veiligbankieren.nl/fraude/phishing/.

Confidental Infomation