iDIN

U wilt inloggen bij een webwinkel, verzekeringsmaatschappij of overheidsinstantie, maar bent uw wachtwoord vergeten …. en wat was ook alweer uw gebruikersnaam? Zou het niet fijn zijn als u overal op dezelfde manier kunt inloggen? Dat kan, direct met iDIN.

iDIN is een dienst van de banken waarmee consumenten zich bij andere organisaties met de veilige en vertrouwde inlogmiddelen van hun eigen bank kunnen:

  • identificeren
  • inloggen
  • leeftijd bevestigen

iDIN is ontwikkeld door de banken voor consumenten. U kunt met iDIN veilig en op dezelfde manier inloggen, u identificeren en/of uw leeftijd bevestigen bij overheidsinstanties, verzekeringsmaatschappijen en webwinkels. U gebruikt namelijk de veilige en vertrouwde inlogmethode van uw bank. Zo hoeft u veel minder gebruikersnamen en wachtwoorden te onthouden en is de organisatie zeker van uw identiteit.

Tips voor veilig gebruik van iDIN

  • Maakt u gebruik van iDIN dan adviseren wij u hiervoor regelmatig de gegevens te controleren. Net zoals u doet voor uw gewone bankzaken.
  • In het internetbankieren van uw bank vindt u een overzicht van organisaties terug waarbij de laatste 13 maanden met iDIN is ingelogd en/of geïdentificeerd. Kunt u het overzicht niet terugvinden in uw internetbankieromgeving, neem dan contact op met uw bank.