Cybercriminelen vinden slachtoffers via e-mail en sociale media

Geplaatst op
Bron: Emerce

Cybercriminelen maken nog steeds gebruik van e-mail om slachtoffers te bereiken. Opvallend is ze experimenteren met nieuwe aanvalsmethoden op mobiele apparaten en sociale netwerken, om nog meer mensen te bereiken.

Die conclusie trekt Symantec in zijn deze week verschenen Internet Security Threat Report. Er zijn 20% minder e-mails gebruikt, maar er is een toename te zien in het aantal drive-by malware downloads en andere webgebaseerde exploits (pdf). Vaak via sociale media omdat mensen content vertrouwen die hun vrienden delen.

Gestolen mail-accounts

In toenemende mate maken criminelen gebruik van gestolen e-mailaccounts om andere slachtoffers uit het netwerk te bereiken. Sterk in opkomst is op maat gemaakte aanvalssoftware binnen het bedrijfsnetwerk om criminele activiteiten nog beter te verbergen. Bedrijven infecteren zichzelf met (bewerkte) software-updates van gewone programma’s. Nederland stond vorig jaar opnieuw in wereldwijde top 5 van bedrijven die het meest geraakt worden door cyberaanvallen, in Europa staat Nederland zelfs op de eerste plaats.

Bron: Emerce

Confidental Infomation