Jongeren bankieren veel onveiliger dan ouderen

Geplaatst op
Bron: Veilig Bankieren

Bankpasje ‘uitlenen’, nooit betalingen controleren en toestel- of pincode niet afschermen: jongeren tussen de 18 en 24 jaar doen het tot vijf keer vaker dan zestigplussers.

Jongeren zijn daardoor kwetsbaar voor fraude met mobiel bankieren, internetbankieren en hun betaalpas. Om jongeren veiliger te laten bankieren lanceren Betaalvereniging Nederland en de banken de voorlichtingscampagne #GoedGiraalGaan, veilig bankieren doe je zo! Acteur en zanger Jandino Asporaat wijst zijn volgers in een videorap op de vijf regels voor veilig bankieren en betalen:

  • Bescherm je codes, zodat niemand die weet.
  • Houd devices safe en up-to-date.
  • Check regelmatig of je alles van je money weet.
  • Je betaalpas is voor jou en jou alleen.
  • Problemen? Connect je bank meteen!

Overmoedig

Dat het tijd is voor deze campagne onder jongeren, blijkt uit een onderzoek dat de Nederlandse Vereniging van Banken heeft laten uitvoeren. Dat onderzoek wijst uit dat jongeren tussen 18 en 24 jaar zich het minst houden aan de vijf veiligheidsregels en zich daar ook nauwelijks bewust van zijn.

Voldoende voor veiligheidsgedrag

Een op de drie jongeren leent zijn betaalpas wel eens uit en meer dan de helft bankiert online via onveilige openbare WiFi. Toch geven negen van de tien jongeren zichzelf een voldoende voor hun veiligheidsgedrag bij bankieren en betalen.

Bekijk de campagne.

Confidental Infomation