Eerste vijfentwintig geldezels aangepakt

Geplaatst op
Bron: Politie

Mensen die hun rekening laten misbruiken door criminelen worden geldezels of money mules genoemd. Een toenemend probleem, ook in Rotterdam.

In een gezamenlijke aanpak zijn in totaal vijfentwintig verdachten, in de leeftijd van 15 tot 55 jaar, uit Rotterdam, Hoogvliet, Pernis, Poortugaal, Rhoon, Barendrecht en Ridderkerk aangepakt op verdenking van betrokkenheid bij internetoplichting en witwassen. De aankomende tijd worden er meer acties gehouden. Ook is er vandaag een online campagne gestart om jongeren te wijzen op de enorme gevolgen voor de geldezel.

Gevolgen voor de geldezel

In het politiebureau aan de Allegonda Gremmerstraat in Rotterdam waren afgelopen weekend reclasseringsmedewerkers, rechercheurs en een officier van justitie aanwezig, om de verdachten diezelfde dag nog een straf op te leggen en hen te wijzen op hun gedrag en de enorme gevolgen van het zijn van een geldezel. Ook waren medewerkers van onder andere de gemeente en Homerun Forensische Zorg onderdeel van Humanitas DMH aanwezig ten behoeve van de verdachten die vaak met (geld)problemen kampen. Dit om de kans op herhaling te verkleinen.

Lees het volledige artikel …

Confidental Infomation