Webinar Geldezels voor Zorgprofessionals terugkijken

Geplaatst op
Bron: Betaalvereniging Nederland

In ruil voor wat geld geven (vaak kwetsbare) jongeren aan criminelen toestemming om tijdelijk grote bedragen op hun rekening te zetten.

De jongere moet daarna het bedrag pinnen en aan de crimineel geven. Een kleine moeite met helaas grote gevolgen. Veel criminele praktijken kunnen alleen met dit soort ‘geldezels’ plaatsvinden: de crimineel blijft buiten beeld, maar de geldezel is wel traceerbaar en hangt allerlei straffen boven hoofd. We willen de keten graag doorbreken.

Webinar Geldezels voor Zorgprofessionals

Op 22 april organiseerden VAR, politie, openbaar ministerie, landelijk kenniscentrum LVB en Betaalvereniging Nederland daarom het online webinar “Geldezels voor Zorgprofessionals”. De sprekers gingen in op de problematiek, wat de gevolgen zijn voor geldezels en hoe kan worden voorkomen dat jongeren worden verleid tot het geldezelschap. In anderhalf uur werd informatie verstrekt om jongeren die begeleid worden door zorgverleners, te beschermen en mee te helpen het criminelen een stuk lastiger te maken. Het webinar kunt u hier in zijn geheel terugzien:

Gesprek met dader/slachtoffer

In deze vlog gaat een cliëntbegeleider van Humanitas Homerun in gesprek met een dader/slachtoffer.

Lees nog meer over geldezels.

Confidental Infomation