‘Hang op! Klik weg! Bel uw bank!’ krijgt vervolg

Geplaatst op

Kent u de campagne Hang op, klik weg, bel uw bank? Zelfbenoemd online misdaadbestrijder Marc keert terug in een nieuwe televisiecommercial van Betaalvereniging Nederland.

Hij trekt opnieuw ten strijde tegen internetcriminaliteit. Helaas kan onze held Marc niet overal tegelijk zijn om u te behoeden voor fraude. Wees zelf alert als het uw bankzaken aangaat.

Waar moet u op letten?

Vertrouwt u een telefoongesprek niet?
Hang op!

Ziet u iets raars op de website van uw bank, in een e-mail of krijgt u zogenaamd een sms van uw bank?
Klik weg!

En bij twijfel: Bel uw bank!

Nieuwe commercial: Phishing patrouille

In zijn bestelbus gaat Marc op ‘phishing patrouille’ door het land. Marc is inmiddels beroemd geworden doordat hij het gezicht is van een televisiecommercial waarin hij online zelfverdediging promoot. We kennen en vertrouwen hem. Zodra hij een onveilige situatie vermoedt, grijpt onze held daadkrachtig in. De manier waarop hij ingrijpt en zijn leuzen “Hang op! Klik weg! Bel uw bank!” benadrukken op een luchtige manier hoe u uzelf kunt verdedigen tegen internetcriminelen. Een boodschap die we inmiddels goed kennen, maar dan in een nieuw jasje.

Verstuur nooit uw betaalpas!

Omdat de fraudecijfers de afgelopen jaren flink zijn afgenomen gaan criminelen op zoek naar nieuwe vormen van fraude. Op verzoek van de gezamenlijke banken besteedt de Betaalvereniging in haar nieuwe campagne aandacht aan één van deze vormen van fraude.
Op dit moment vragen criminelen of u uw betaalpas op wilt sturen. Uw pincode hebben zij vaak al op een ander moment van u afgekeken, of u heeft hem zonder dat u het doorhad online ingevuld. Soms vragen zij u de pincode met uw betaalpas mee te sturen. Het voorkomen van deze fraude is heel eenvoudig en wordt in een korte televisiecommercial uitgebeeld: Verstuur nooit uw betaalpas!

Opgelicht?!

VBNL_OpgelichtTNDinsdag 12 januari lanceerde Betaalvereniging Nederland de nieuwe campagne bij het Avrotros-programma Opgelicht?!

Confidental Infomation