Een anti-bacteriële bankpas: een nieuwe bankpas met anti-bacteriële laag om u te beschermen tegen virussen. Gelooft u dit? Helaas is dit weer een vorm van oplichting die destijds opkwam tijdens het Coronavirus. Het is een boodschap die criminelen in deze vreemde tijden van het coronavirus gebruiken om u aan het twijfelen te brengen en u hiermee in hun trucs te laten trappen.

Criminelen zijn creatief. Op basis van actualiteiten en via diverse kanalen (via e-mail, Whatsapp, sms) sturen ze u berichten en proberen u aan het twijfelen te brengen. Ze sturen u bijvoorbeeld een e-mail die van uw bank lijkt te komen. Daarmee proberen ze betrouwbaar over te komen en uw vertrouwen te winnen. In de e-mail wordt u gevraagd op een link te klikken en snel uw gegevens in te vullen. En of u even uw bankpas wilt opsturen? Dat is niet nodig. Uw bank stuurt u nooit een e-mail met een link waarin gevraagd wordt uw persoonlijke bankgegevens in te vullen.

Trap er niet in! Een antibacteriële pas bestaat niet!

Wat kunt u doen?

  • Blijf alert op onverwachte en rare berichten die juist inspelen op de actualiteit. Open ze niet,  ook al lijken ze van uw bank te komen.
  • Let op: een bank vraagt nooit – via welk kanaal dan ook – om inloggegevens of pincode.
  • Klik nooit zo maar op een link in een e-mail, sms of WhatsApp-bericht. Vul nooit uw (bank)gegevens in op een website die genoemd wordt in een dergelijk bericht, ook al lijkt de website op die van uw bank.
  • Stuur nooit uw betaalpas op. Banken sturen een nieuwe betaalpas altijd automatisch op, daar hoeft u zelf niets voor te doen.
  • Typ altijd zelf het volledige adres van de bank in en log daarna pas in. Ga dus niet via een zoekopdracht naar de website van uw bank.
  • Bel uw bank als u twijfelt. Trap niet in trucs van criminelen!
Deel deze paginaShare on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Confidental Infomation